Ex-man van Marleen Rütten veroordeeld voor moord

De ex-man van Marleen Rütten is verantwoordelijk voor haar dood. De rechtbank acht moord bewezen en veroordeelt deze Guus J. (64) daarom tot een gevangenisstraf van achttien jaar.

Leidden affaires en geldnood tot de dood van Marleen?

Affaires met andere vrouwen en geldnood gingen de afgelopen jaren hand in hand bij Guus J. (64), de ex-man van Marleen Rütten. Of dit ertoe heeft geleid dat hij Marleen om het leven bracht, bepaalt de rechter woensdagmiddag.

Achttien jaar cel geëist voor moord op Marleen Rütten

Justitie eist een celstraf van 18 jaar tegen Guus J. (64), de ex-man van Marleen Rütten. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Rütten, die in november 2015 door verwurging om het leven kwam in Kerkrade.

Dochter Rütten: "Mijn vader heeft haar niet vermoord"

De dochter van Guus J. (64), die wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Marleen Rütten, is maandag pal achter haar vader gaan staan. "Ik ben ten einde raad."

Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen

Moordverdachte Guus J. schittert woensdagochtend door afwezigheid in de rechtbank. De rechter heeft bevolen hem alsnog op te halen, voordat begonnen kan worden met de inhoudelijke behandeling van de zaak Marleen Rütten.

Doodsoorzaak Marleen Rütten opnieuw onderzocht

Er wordt een nieuw onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van Marleen Rütten, die op 8 november 2015 levenloos werd aangetroffen in haar appartement in Kerkrade.

Advocaat van verdachte moordzaak Kerkrade: 'geen bewijs'

De advocaat van verdachte Guus J. zegt dat er geen enkel bewijs is tegen zijn cliënt. Hij beschuldigt het Openbaar Ministerie in deze zaak van vooringenomenheid en tendentieus gedrag.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten