Overslaan en naar de inhoud gaan

Guus Hupperts: 'Keuze voor VVV was snel gemaakt'

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 13:29

Guus Hupperts is blij dat hij bij VVV-Venlo aan de slag kan gaan. De speler had de clubs voor het uitkiezen.

"Maar toen VVV-Venlo zich meldde was de keuze snel gemaakt", zegt hij op de clubsite van de Venlonaren.

Faillissement Lokeren
Rondom een transfer gaat het altijd om de details, zoals de medische keuring en de laatste handtekening. Dat is nu allemaal geregeld in het geval van Hupperts en zijn komst naar VVV-Venlo. De aanvaller tekent een contract dat hem voor twee seizoen aan VVV-Venlo bindt, met een optie voor nog een seizoen. Hij speelde dit seizoen in de Belgische Eerste Klasse. Zijn club KSC Lokeren verkeerde in grote financiële problemen met faillissement tot gevolg.

Lees ook: VVV-Venlo versterkt voorhoede met Guus Hupperts

Steentje bijdragen
"Eredivisie spelen in de provincie waar ik geboren en getogen ben bij de club waarvan mijn overgrootvader aan de wieg stond. Ik ken daardoor de club én de gemoedelijke cultuur en voel me daar heel prettig bij", zegt Hupperts. "VVV-Venlo sprak het vertrouwen in me uit. Samen willen we de lijn, die de club ná de winterstop heeft ingezet, aankomend seizoen doortrekken. Ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.

Loopbaan
Guus Hupperts is geboren in Heerlen en opgegroeid in Gulpen. Hij doorliep de jeugdopleiding van Roda JC en sloot in het seizoen 2007/2008 aan bij de selectie van het eerste elftal. Hij maakte in 2010 zijn competitiedebuut in de hoofdmacht. Na enkele seizoenen vertrok hij in 2014 naar AZ. Door die club werd hij in januari 2016 voor een half jaar verhuurd aan Willem II. In augustus 2016 nam KSC Lokeren hem definitief over van AZ.

Zomertransfer
Ook technisch manager Stan Valckx is blij met de eerste inkomende transfer voor het nieuwe seizoen: "Guus is een technisch vaardige aanvaller die creativiteit in zijn spel legt. Hij voetbalt al geruime tijd op het hoogste niveau, in zowel Nederland als België en kent het klappen van de zweep wel", zegt Valkckx. "Zijn ervaring neemt hij mee als extra bagage, waardoor hij de jeugdige spelers in de selectie daar wellicht van mee kan laten profiteren. Guus is daarnaast een jongen uit de provincie. Wij zijn blij dat hij de stap naar Noord-Limburg heeft gemaakt."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen