Overslaan en naar de inhoud gaan

Gulpener brouwerij heft glas op heropening terrassen

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 17:16

Het heropenen van de terrassen zorgt voor vrolijke gezichten bij Limburgse bierbrouwers. Onder meer bij de Gulpener brouwerij. Volgens directeur Jan-Paul Rutten zijn nog lang niet alle zorgen weg, maar is dit hopelijk wel een begin van het einde van de ellende.

"Ik heb na de persconferentie gisteravond wel een flesje bier opengetrokken", zegt directeur Rutten van de brouwerij in Gulpen. Het nieuws dat de terrassen vanaf volgende week woensdag weer open mogen doet hem goed. "Ze mogen maar tot 18:00 uur geopend zijn, maar het is in elk geval een begin. Er is weer een stip aan de horizon."

Fusten gevuld
De brouwerij was al maanden aan het brouwen voor dit moment, zo stelt Rutten. "Het bier dat de horeca in gaat zit al in een fust. Je moet echt vooruit werken en ik ben blij dat het straks op een terras kan worden gedronken." In de coronaperiode is de verkoop van het Gulpener bier in supermarkten wel gestegen met 20 procent, maar dat dekt volgens de directeur de geleden schade bij lange na niet. De bierbrouwer richt zich van oudsher vooral op de horeca.

Vanwege de heropening wordt de productie in de brouwerij de komende tijd dan ook verdubbeld. "Meer dan de helft van ons volume gaat normaal gesproken naar de horeca", zegt Rutten. "Dus voor ons betekent de heropening een verdubbeling van de capaciteit."

Aan de slag
Met het nieuws over de heropening van de terrassen gaan ook drankenleveranciers vandaag flink aan de slag. De chauffeurs van drankenhandel Bessems in Maastricht leveren sinds lange tijd weer aan cafés en restaurants. "Eindelijk mogen we weer ja. We zijn de hele dag onderweg en dat zal nog wel even doorgaan", zegt chauffeur Jos Geijselaers van de drankenhandel.

Brasserie-eigenaar Ruud van den Berg waar de drank werd geleverd ziet de heropening ook als een begin. "Hiermee is natuurlijk lang niet de hele horeca geholpen, maar hopelijk is het einde in zicht van deze corona-situatie. Voor de horeca, voor alle sectoren en zeker voor de zorg. "

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen