Overslaan en naar de inhoud gaan

Gulpener Bierfeesten na 15 jaar weer mét vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2015 - 6:44

Het vuurwerk is terug op de Gulpener Bierfeesten, die dit weekend hun dertigste editie vieren.

Het driedaagse festival wordt vrijdagavond om 22:15 uur ingeluid met een kwartier lang vuurwerk vanaf de Gulperberg.

Oude traditie
Daarmee keert een oude traditie terug waarvan afscheid was genomen na de vuurwerkramp in Enschede in 2000. De show is goed te zien vanuit het centrum van Gulpen, maar gezien de hoogte van de afsteekplek zal ook een groot deel van het Heuvelland kunnen meegenieten.

25.000 bezoekers
De Gulpener Bierfeesten ontstonden in 1986 toen de finish van de Profronde van Nederland pal voor de deur van de Gulpenerbrouwerij lag. Dankzij circa honderd sponsoren zijn alle activiteiten nog steeds gratis. De organisatie mikt op zo’n 25.000 bezoekers en noemt het festival het grootste gratis toegankelijke openluchtevenement in Zuid-Limburg.

Glazen
Een ander kenmerk is dat het feest nog steeds met glazen in plaats van plastic bekers werkt. "We hebben nauwelijks glasbreuk en er zijn nog nooit ongeregeldheden geweest. Dat komt voor een belangrijk deel door de programmering", stelt Loek Geraets van de organisatie. Zo worden er geen hardrockbands gecontracteerd maar 'glasvriendelijke' muzikanten, zoals Dieter Koblenz, Anderkovver, Sixty1 Bars, Erwin en Beppie, en Richtig Rex. Headliner is coverband The Recipe, die zaterdag voor het eerst in Limburg speelt. Ludieke activiteit dit jaar is het open NK Bungee Run.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Gulpen-Wittem zoekt nieuwe 'huisgenoten'
Filmmuziekprijs voor componist Sporck uit Ingber
Grenswerk Venlo komt met nieuw festival
Ad Mosam jubileert met barokfestival Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen