Overslaan en naar de inhoud gaan

Gulpener Bierfeesten na 15 jaar weer mét vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2015 - 6:44

Het vuurwerk is terug op de Gulpener Bierfeesten, die dit weekend hun dertigste editie vieren.

Het driedaagse festival wordt vrijdagavond om 22:15 uur ingeluid met een kwartier lang vuurwerk vanaf de Gulperberg.

Oude traditie
Daarmee keert een oude traditie terug waarvan afscheid was genomen na de vuurwerkramp in Enschede in 2000. De show is goed te zien vanuit het centrum van Gulpen, maar gezien de hoogte van de afsteekplek zal ook een groot deel van het Heuvelland kunnen meegenieten.

25.000 bezoekers
De Gulpener Bierfeesten ontstonden in 1986 toen de finish van de Profronde van Nederland pal voor de deur van de Gulpenerbrouwerij lag. Dankzij circa honderd sponsoren zijn alle activiteiten nog steeds gratis. De organisatie mikt op zo’n 25.000 bezoekers en noemt het festival het grootste gratis toegankelijke openluchtevenement in Zuid-Limburg.

Glazen
Een ander kenmerk is dat het feest nog steeds met glazen in plaats van plastic bekers werkt. "We hebben nauwelijks glasbreuk en er zijn nog nooit ongeregeldheden geweest. Dat komt voor een belangrijk deel door de programmering", stelt Loek Geraets van de organisatie. Zo worden er geen hardrockbands gecontracteerd maar 'glasvriendelijke' muzikanten, zoals Dieter Koblenz, Anderkovver, Sixty1 Bars, Erwin en Beppie, en Richtig Rex. Headliner is coverband The Recipe, die zaterdag voor het eerst in Limburg speelt. Ludieke activiteit dit jaar is het open NK Bungee Run.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Gulpen-Wittem zoekt nieuwe 'huisgenoten'
Filmmuziekprijs voor componist Sporck uit Ingber
Grenswerk Venlo komt met nieuw festival
Ad Mosam jubileert met barokfestival Sittard
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen