Overslaan en naar de inhoud gaan

Gulpen-Wittem wil nieuw wandelgebied op Gulperberg

Geplaatst opdinsdag 21 oktober 2014 - 7:41

De gemeente Gulpen-Wittem wil graag het gebied op de Gulperberg, waar nu nog de zwartgeblakerde resten van het afgebrande Panoramarestaurant liggen, omtoveren tot een wandelgebied.

Momenteel voert de gemeente gesprekken met de eigenaar van de grond, Paul Rutten, en de provincie om de betreffende grond aan te kopen. Dat laat wethouder Piet Franssen weten. "Het moet weer worden zoals het vroeger was: een wandelpark."

'Schandvlek van Gulpen'
Met de sanering van de overblijfselen van het restaurant, het dierenpark en de speeltuin én met de herinrichting van het terrein moet een einde komen aan de al jaren heersende desolate toestand op de berg.

In de volksmond wordt dat gebied al bestempeld als de 'schandvlek van Gulpen'.

Grootse plannen
Oud-directeur van de Gulpener Bierbrouwerij Paul Rutten, die zich ook al heel lang ergerde aan de bouwval, kocht de grond met grootse plannen.

Maar de gemeente wilde daar geen grootschalige toeristische ontwikkelingen en weigerde een vergunning te verlenen. Daardoor zag Rutten geen perspectief meer ziet voor een rendabele investering.

Nieuwe plannen
De voorkeur van de gemeente gaat uit naar aankoop, opschoning en landelijke inrichting van het gebied. Voor de noodzakelijke aankoop wil de gemeente 200.000 euro uittrekken.

De financiering van de sloop moet elders vandaan komen. Daarom is steun van de provincie onontbeerlijk.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gulperberg steeds minder een lappendeken
872 deelnemers van start in de Nacht van Gulpen
Laag aantal uitvallers bij Nacht van Gulpen
75-jarige man loopt Nacht van Gulpen voor 43ste keer
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen