Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gulpen-Wittem maakt geen huizen vrij voor asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 7:25

Gulpen-Wittem maakt voorlopig geen extra woningen vrij voor vluchtelingen.

Een motie van oppositiepartij Groen- Links om op korte termijn met een actieplan te komen, heeft het donderdagavond niet gehaald.

Groot tekort
Volgens GroenLinks-raadslid Jack Cremers is er in het Heuvelland een groot tekort aan sociale woningen. De druk op de woningmarkt wordt door de toestroom aan asielzoekers alleen maar groter. Daardoor vist ook 'onze eigen jeugd' achter het net. Cremers pleit voor een verruiming van het aanbod aan sociale woningen.

Voorbeeld
Een meerderheid van de raad ziet daar niets in. Roel Ronken van de fractie Franssen noemt de motie 'sympathiek, maar niet reëel'. Hij vindt bovendien dat Gulpen- Wittem met zijn eigen asielzoekerscentrum al voldoende doet: "Op dat punt kunnen veel gemeenten aan ons een voorbeeld nemen."

Heuvelland
Ook de andere gemeenten in het Heuvelland zijn terughoudend als het gaat om extra woonruimte voor asielzoekers. Eijsden-Margraten onderzoekt dat nog, laat de gemeente weten, maar heeft nog geen concrete voorstellen. Valkenburg aan de Geul heeft de minister eerder laten weten dat er geen gebouwen zijn voor de opvang van minimaal vierhonderd asielzoekers. Nu de minister die norm heeft verlaagd, wordt daar opnieuw naar gekeken, volgens de gemeente. Sociale woningen zijn niet beschikbaar.

Woonruimte
In Meerssen heeft de raad onlangs schoorvoetend een motie van oppositiepartij Kijk aangenomen waarin de gemeente uitspreekt dat zij openstaat voor 'kleinschalige opvang van asielzoekers' als de minister daar nadrukkelijk om vraagt. Maastricht zoekt met spoed woningen voor statushouders die nu in het asielzoekerscentrum in Limmel verblijven. Honderd vluchtelingen krijgen daar binnen enkele weken eigen woonruimte, heeft wethouder Gerdo van Grootheest toegezegd aan de gemeenteraad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerssen en Valkenburg onderzoeken samenwerking
Maastricht en Heuvelland-gemeenten hebben financiën op orde
Woningbouw Wijk Huis
Meerssen voldoet aan taakstelling huisvesting statushouders
Zuid-Limburgse gemeenten verbieden happy hour in cafés
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen