Overslaan en naar de inhoud gaan

Gulpen-Wittem heeft nieuwe coalitie

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2020 - 15:54

De vier partijen in Gulpen-Wittem die overleg voerden over een nieuwe coalitie, zijn eruit.

CDA, Balans, Fractie Franssen en Franctie Van der Laan vormen de nieuwe coalitie. Donderdag zetten zij hun handtekening onder het coalitieakkoord.

Wethouders
De wethoudersposten zijn voor Jos Hendriks (CDA), Piet Franssen (Fractie Franssen) en Jos Last (Balans en Fractie van der Laan). Zij worden op 27 augustus be√ędigd. Dan worden ook de twee nieuwe raadsleden Mike Eggen (CDA) en Eric Magermans (Fractie Franssen) ingezworen, die de vrijgekomen zetels van de twee wethouders innemen.

Breuk
De nieuwe coalitie is nodig, nadat begin juli de oude coalitie van Balans en PRO uit elkaar viel. Aanleiding voor de vertrouwensbreuk was de aankondiging van PRO om op zoek te gaan naar een nieuwe coalitiepartner, nadat een raadslid uit de fractie was gestapt en als Fractie Van der Laan verder ging.

Lees ook: Coalitie Gulpen-Wittem gevallen na vertrouwensbreuk

Beleid
In een verklaring zegt de nieuwe coalitie met nog anderhalf jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen geen drastisch nieuw beleid te gaan voeren, zeker ook omdat Gulpen-Wittem financieel krap zit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen