Overslaan en naar de inhoud gaan

'Guldenzegel ongeldig verklaard na Limburgse fraudezaak'

Geplaatst opzaterdag 25 april 2015 - 8:45

De guldenpostzegel is eind 2013 ongeldig verklaard vanwege een grote fraudezaak die draait om twee Limburgse verdachten.

Jurgen L. uit Geleen en Dimitri W. uit Maasmechelen worden door justitie verdacht van grootscheepse fraude met postzegels. De beslissing van PostNL om de guldenzegel eind 2013 ongeldig te verklaren, heeft daarmee te maken, zo schrijft de Volkskrant zaterdag.

Grootste zwendel ooit
Justitie verdenkt de jeugdvrienden van fraude, oplichting, valsheid in geschrift en witwassen. Ze zouden valse postzegels hebben bijgedrukt. Het gaat om de grootste postzegelzwendel die ooit in ons land werd ontdekt. Justitie hoopt het tweetal met zes andere verdachten nog deze zomer voor de rechter te brengen.

2,6 miljoen euro
De twee mannen werden eerder in een civiele procedure al veroordeeld tot betaling van een vergoeding van 2,6 miljoen euro aan PostNL als voorschot van de schade. L. en W. ontkennen op hun beurt valse postzegels te hebben gemaakt. PostNL en justitie geloven daar niets van.

Opnieuw actief
Hoofdverdachte Dimitri W. is volgens de Volkskrant ondertussen opnieuw actief in de handel in zeldzame postzegels, bankbiljetten en munten. Hij zou vanuit Maasmechelen opereren met een bedrijfje dat op naam staat van zijn vrouw. Volgende week staat hij op een grote bankbiljettenbeurs in Maastricht. In Nederland is W. failliet verklaard nadat hij de torenhoge schadevergoeding niet kon betalen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gevangenisstraffen geëist in grote postzegelfraudezaak
Jarenlange celstraffen voor enorme postzegelzwendel
Pinnen, pinpas, pinautomaat
'PostNL-medewerker' licht koppel op: pinpas verwisseld
Maastrichtenaar betrokken bij vastgoedzwendel
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen