Overslaan en naar de inhoud gaan

'Guldenzegel ongeldig verklaard na Limburgse fraudezaak'

Geplaatst opzaterdag 25 april 2015 - 8:45

De guldenpostzegel is eind 2013 ongeldig verklaard vanwege een grote fraudezaak die draait om twee Limburgse verdachten.

Jurgen L. uit Geleen en Dimitri W. uit Maasmechelen worden door justitie verdacht van grootscheepse fraude met postzegels. De beslissing van PostNL om de guldenzegel eind 2013 ongeldig te verklaren, heeft daarmee te maken, zo schrijft de Volkskrant zaterdag.

Grootste zwendel ooit
Justitie verdenkt de jeugdvrienden van fraude, oplichting, valsheid in geschrift en witwassen. Ze zouden valse postzegels hebben bijgedrukt. Het gaat om de grootste postzegelzwendel die ooit in ons land werd ontdekt. Justitie hoopt het tweetal met zes andere verdachten nog deze zomer voor de rechter te brengen.

2,6 miljoen euro
De twee mannen werden eerder in een civiele procedure al veroordeeld tot betaling van een vergoeding van 2,6 miljoen euro aan PostNL als voorschot van de schade. L. en W. ontkennen op hun beurt valse postzegels te hebben gemaakt. PostNL en justitie geloven daar niets van.

Opnieuw actief
Hoofdverdachte Dimitri W. is volgens de Volkskrant ondertussen opnieuw actief in de handel in zeldzame postzegels, bankbiljetten en munten. Hij zou vanuit Maasmechelen opereren met een bedrijfje dat op naam staat van zijn vrouw. Volgende week staat hij op een grote bankbiljettenbeurs in Maastricht. In Nederland is W. failliet verklaard nadat hij de torenhoge schadevergoeding niet kon betalen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gevangenisstraffen geƫist in grote postzegelfraudezaak
Jarenlange celstraffen voor enorme postzegelzwendel
Pinnen, pinpas, pinautomaat
'PostNL-medewerker' licht koppel op: pinpas verwisseld
Maastrichtenaar betrokken bij vastgoedzwendel
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen