Overslaan en naar de inhoud gaan

Guillaume Martens voor vierde keer in Dakar Rally

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 21:38

Guillaume Martens gaat in januari voor de vierde keer van start in 'Le Dakar'.

De rally werd dit jaar in Peru gereden en de motorrijder uit Meerssen bereikte voor het eerst de finish in Lima. In 2015 crashte hij en in 2018 moest hij de strijd door technische problemen en oververmoeidheid staken.

Kistrijder
De 55-jarige Martens is een zogenaamde kistrijder, die op eigen kosten deelneemt. Hij krijgt tijdens de rally wat ondersteuning van Motul, maar is vooral op zichzelf aangewezen. Technische problemen moet hij zelf oplossen met het gereedschap en de onderdelen die hij in een kist op zijn KTM met zich meevoert. Het bestuderen van het roadbook kost hem dagelijks de nodige tijd.

Saoedi-Arabië
Een groot aantal edities van Le Dakar werd in Afrika gereden, maar enkele jaren geleden werd naar Zuid-Amerika uitgeweken. Daar ondervond de organisatie echter steeds meer weerstand van bevolkingsgroepen. Komend jaar is Saoedi-Arabië het decor voor de slopende rally. Op 5 januari 2020 wordt in Djedda gestart en 12 dagen later eindigt Le Dakar in Riyad.

Tegenslag
Martens moet voor die tijd nog heel wat problemen oplossen. Enkele weken geleden werd de bus die hij van zijn voormalige Zwitserse werkgever te leen had, gestolen. Daarin zaten ook zijn Zwitsers rijbewijs en andere papieren. Het CBR kan hem niet aan een nieuw rijbewijs helpen en daarom moet Martens terug naar Zwitserland. Hij moet nu een woonadres en een baan in het land van Wilhelm Tell regelen en hoopt op tijd over de noodzakelijke papieren te beschikken om in Djedda van start te kunnen gaan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen