Overslaan en naar de inhoud gaan

Guillaume Martens voor vierde keer in Dakar Rally

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 21:38

Guillaume Martens gaat in januari voor de vierde keer van start in 'Le Dakar'.

De rally werd dit jaar in Peru gereden en de motorrijder uit Meerssen bereikte voor het eerst de finish in Lima. In 2015 crashte hij en in 2018 moest hij de strijd door technische problemen en oververmoeidheid staken.

Kistrijder
De 55-jarige Martens is een zogenaamde kistrijder, die op eigen kosten deelneemt. Hij krijgt tijdens de rally wat ondersteuning van Motul, maar is vooral op zichzelf aangewezen. Technische problemen moet hij zelf oplossen met het gereedschap en de onderdelen die hij in een kist op zijn KTM met zich meevoert. Het bestuderen van het roadbook kost hem dagelijks de nodige tijd.

Saoedi-Arabië
Een groot aantal edities van Le Dakar werd in Afrika gereden, maar enkele jaren geleden werd naar Zuid-Amerika uitgeweken. Daar ondervond de organisatie echter steeds meer weerstand van bevolkingsgroepen. Komend jaar is Saoedi-Arabië het decor voor de slopende rally. Op 5 januari 2020 wordt in Djedda gestart en 12 dagen later eindigt Le Dakar in Riyad.

Tegenslag
Martens moet voor die tijd nog heel wat problemen oplossen. Enkele weken geleden werd de bus die hij van zijn voormalige Zwitserse werkgever te leen had, gestolen. Daarin zaten ook zijn Zwitsers rijbewijs en andere papieren. Het CBR kan hem niet aan een nieuw rijbewijs helpen en daarom moet Martens terug naar Zwitserland. Hij moet nu een woonadres en een baan in het land van Wilhelm Tell regelen en hoopt op tijd over de noodzakelijke papieren te beschikken om in Djedda van start te kunnen gaan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen