Overslaan en naar de inhoud gaan

Guillaume Martens voor vierde keer in Dakar Rally

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 21:38

Guillaume Martens gaat in januari voor de vierde keer van start in 'Le Dakar'.

De rally werd dit jaar in Peru gereden en de motorrijder uit Meerssen bereikte voor het eerst de finish in Lima. In 2015 crashte hij en in 2018 moest hij de strijd door technische problemen en oververmoeidheid staken.

Kistrijder
De 55-jarige Martens is een zogenaamde kistrijder, die op eigen kosten deelneemt. Hij krijgt tijdens de rally wat ondersteuning van Motul, maar is vooral op zichzelf aangewezen. Technische problemen moet hij zelf oplossen met het gereedschap en de onderdelen die hij in een kist op zijn KTM met zich meevoert. Het bestuderen van het roadbook kost hem dagelijks de nodige tijd.

Saoedi-Arabië
Een groot aantal edities van Le Dakar werd in Afrika gereden, maar enkele jaren geleden werd naar Zuid-Amerika uitgeweken. Daar ondervond de organisatie echter steeds meer weerstand van bevolkingsgroepen. Komend jaar is Saoedi-Arabië het decor voor de slopende rally. Op 5 januari 2020 wordt in Djedda gestart en 12 dagen later eindigt Le Dakar in Riyad.

Tegenslag
Martens moet voor die tijd nog heel wat problemen oplossen. Enkele weken geleden werd de bus die hij van zijn voormalige Zwitserse werkgever te leen had, gestolen. Daarin zaten ook zijn Zwitsers rijbewijs en andere papieren. Het CBR kan hem niet aan een nieuw rijbewijs helpen en daarom moet Martens terug naar Zwitserland. Hij moet nu een woonadres en een baan in het land van Wilhelm Tell regelen en hoopt op tijd over de noodzakelijke papieren te beschikken om in Djedda van start te kunnen gaan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen