Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Weijers maakt Limburgse jeugd wat gelukkiger

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 18:48

Limburgse scholieren mochten maandag in theater De Maaspoort in Venlo voor het eerst weer een theatervoorstelling bijwonen. Cabaretier Guido Weijers gaf een masterclass over geluk.

De lichten in de zaal gaan uit en de cabaretier komt het podium op. Er volgt een daverend applaus: Het theatergevoel is weer terug en de leerlingen zijn enthousiast.

Video: L1

Voorafgaand aan de show zitten er al bekende artiesten in de zaal. Niet in levenden lijve, maar afgedrukt op bordkarton. "Een manier om jongeren op anderhalve meter afstand van elkaar te houden in de zaal", zegt de cabaretier deels verbaasd. "Ik had wel meer versoepelingen verwacht, zeker omdat is aangetoond dat dit kan."

Minder gelukkig
Niet alleen in de zaal is de invloed van corona merkbaar. Ook in het leven van de leerlingen speelt de pandemie al geruime tijd een rol van betekenis. Het heeft impact op ze. Sinds de uitbraak in Nederland eind februari vorig jaar zijn ze naar eigen zeggen minder gelukkig en slapen ze slechter. Als oorzaak noemen ze de online lessen, het missen van sociale contacten en het verenigingsleven dat stil staat.

Definitie van geluk
Aan de hand van filmpjes en vergelijkingen laat Guido Weijers zien wanneer we gelukkig zijn en wat de definitie van geluk is. Na een uur komen de jongeren verrast de theaterzaal uit. Ze zijn klaargestoomd om zich gelukkiger te voelen. "Ik ga direct werken aan het kortetermijngeluk, ik ga nú een ijsje kopen", zegt een leerling lachend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen