Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Weijers maakt Limburgse jeugd wat gelukkiger

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 18:48

Limburgse scholieren mochten maandag in theater De Maaspoort in Venlo voor het eerst weer een theatervoorstelling bijwonen. Cabaretier Guido Weijers gaf een masterclass over geluk.

De lichten in de zaal gaan uit en de cabaretier komt het podium op. Er volgt een daverend applaus: Het theatergevoel is weer terug en de leerlingen zijn enthousiast.

Video: L1

Voorafgaand aan de show zitten er al bekende artiesten in de zaal. Niet in levenden lijve, maar afgedrukt op bordkarton. "Een manier om jongeren op anderhalve meter afstand van elkaar te houden in de zaal", zegt de cabaretier deels verbaasd. "Ik had wel meer versoepelingen verwacht, zeker omdat is aangetoond dat dit kan."

Minder gelukkig
Niet alleen in de zaal is de invloed van corona merkbaar. Ook in het leven van de leerlingen speelt de pandemie al geruime tijd een rol van betekenis. Het heeft impact op ze. Sinds de uitbraak in Nederland eind februari vorig jaar zijn ze naar eigen zeggen minder gelukkig en slapen ze slechter. Als oorzaak noemen ze de online lessen, het missen van sociale contacten en het verenigingsleven dat stil staat.

Definitie van geluk
Aan de hand van filmpjes en vergelijkingen laat Guido Weijers zien wanneer we gelukkig zijn en wat de definitie van geluk is. Na een uur komen de jongeren verrast de theaterzaal uit. Ze zijn klaargestoomd om zich gelukkiger te voelen. "Ik ga direct werken aan het kortetermijngeluk, ik ga nĂș een ijsje kopen", zegt een leerling lachend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen