Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Maat tevreden over kennismaking met Weissensee

Geplaatst opwoensdag 29 januari 2020 - 22:39

Voor Guido Maat uit Schimmert zit een week schaatsen op de Weissensee erop. Hij kijkt daar met tevredenheid op terug.

De 23-jarige schaatser vertrok midden vorige week naar het bergmeer in het Oostenrijkse Karinthië om deel te nemen aan een viertal wedstrijden. Naast twee Grand Prix en het Open Nederlands kampioenschap over 150 km, stond de Alternatieve Elfstedentocht op het programma, een wedstrijd over 200 km.

Onbekend met natuurijs
De schaatser van de Limburgse Schaatsvrienden had nooit eerder op natuurijs gereden. De monstertocht over 200 km viel hem tegen, vertelde hij tegen L1. “Maandag heb ik nog een goede wedstrijd gereden, maar vandaag was het gewoon op. In het eerste rondje zat ik mooi vooraan, maar ik zakte er heel snel doorheen. Het tempo ging omhoog, de benen liepen vol en het was klaar.” Guido werd na drie ronden op de Weissensee door het peloton ingehaald en dat betekende dat de wedstrijd voor hem voorbij was.

Loopt zwaarder
Schaatsen op natuurijs is anders dan op kunstijs, heeft Guido vastgesteld. “Natuurijs loopt zwaarder en het glijdt minder goed. Je moet bovendien meer opletten dan op kunstijs.”

Trainingen aanpassen
Wanneer de schaatser terugkijkt op zijn wedstrijden op het bergmeer, stelt hij vast dat het hem beter afgegaan is dan hij vooraf had verwacht. Hij was benieuwd hoe hij überhaupt op natuurijs vooruitkwam, maar stelt tevreden vast dat hij elke wedstrijd vooruitgegaan is en steeds beter is gaan rijden. “Je moet het een keer meegemaakt hebben. De volgende keer sta je wat makkelijker aan de start, maar ik zal mijn trainingen moeten aanpassen aan dit soort afstanden."

Tweede zege
De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee werd gewonnen door Frank Vreugdenhil. Hij was na ruim 5½ uur de snelste in een sprint van een groep van negen en boekte zijn tweede achtereenvolgende zege in deze monstertocht. Bij de vrouwen ging de zege naar Laura van Ramshorst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen