Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Görtzen tekent uniek contract bij VC Limac

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 18:50

Oud-Olympisch volleybalkampioen Guido Görtzen wordt technisch manager van volleybalvereniging Limac uit Linne/Maasbracht.

Hij heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract. De club heeft grootse plannen met de geboren Heerlenaar.

Verrassende functie
Na het managen van Snowworld in Landgraaf, het coachen van een volleybalteam in Zuid-Korea en werkzaamheden in Tasmanië de laatste jaren, is de Limburger met een verrassende functie in het volleybal weer terug op vertrouwde bodem. Het doel is VC Limac zowel de senioren als jeugd eerst regionaal en vervolgens landelijk op de kaart te zetten.

Unieke functie
Guido Görtzen gaat de komende drie seizoenen fulltime aan de slag bij VC Limac. Die functie is voor een club met zo'n honderd leden een unicum. Görtzens opdracht is dan ook veelomvattend. Om de jeugd te stimuleren te beginnen met volleyballen gaat de ex-Peelpush coach clinics geven op scholen om volleybaltalent in de regio aan te trekken. Tegelijkertijd gaat de ex-international een goede structuur bij VC Limac neerzetten om de reeds aanwezige talenten te behouden. Daarbij wil VC Limac in nauwe samenwerking met andere clubs een regiofunctie gaan vervullen, omdat er in Linne en Maasbracht een volleybalschool van de grond moet komen.

Eredivisie
De nieuwe technisch manager van VC Limac die dames 1 gaat begeleiden en heren 1 actief gaat coachen, durft eveneens duidelijk te zijn over wat zijn nieuwe club voor ogen heeft. "Ik sluit niet uit dat we met VC Limac op termijn de Eredivisie kunnen halen. Maar waar het in eerste instantie om gaat is het realiseren van een gedegen fundament bij de vereniging, zodat in de toekomst jonge beloften kunnen doorstromen naar de eerste teams."

Historische promotie
Limac-voorzitter Fred Thissen is blij met de mogelijkheid om een volleybalboegbeeld te binden aan zijn club. "Met Görtzen halen we iemand in huis die de capaciteiten heeft om onze doelstelling te realiseren. Vooral het uitbouwen van het niveau door de hele vereniging heen, zal de komende jaren belangrijk zijn bij die realisatie. En als dat lukt acht ook ik een historische promotie naar de Eredivisie niet onmogelijk."

Momenteel zijn de heren van Limac gepromoveerd naar de Tweede Divisie en spelen de dames in de Eerste Klasse. Er ligt dus een enorme uitdaging voor Görtzen. Dat het mogelijk is, heeft hij al eens bewezen in 2016, toen de huidige inwoner van Landgraaf met het herenteam promoveerde naar de Eredivisie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen