Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Görtzen tekent uniek contract bij VC Limac

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 18:50

Oud-Olympisch volleybalkampioen Guido Görtzen wordt technisch manager van volleybalvereniging Limac uit Linne/Maasbracht.

Hij heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract. De club heeft grootse plannen met de geboren Heerlenaar.

Verrassende functie
Na het managen van Snowworld in Landgraaf, het coachen van een volleybalteam in Zuid-Korea en werkzaamheden in Tasmanië de laatste jaren, is de Limburger met een verrassende functie in het volleybal weer terug op vertrouwde bodem. Het doel is VC Limac zowel de senioren als jeugd eerst regionaal en vervolgens landelijk op de kaart te zetten.

Unieke functie
Guido Görtzen gaat de komende drie seizoenen fulltime aan de slag bij VC Limac. Die functie is voor een club met zo'n honderd leden een unicum. Görtzens opdracht is dan ook veelomvattend. Om de jeugd te stimuleren te beginnen met volleyballen gaat de ex-Peelpush coach clinics geven op scholen om volleybaltalent in de regio aan te trekken. Tegelijkertijd gaat de ex-international een goede structuur bij VC Limac neerzetten om de reeds aanwezige talenten te behouden. Daarbij wil VC Limac in nauwe samenwerking met andere clubs een regiofunctie gaan vervullen, omdat er in Linne en Maasbracht een volleybalschool van de grond moet komen.

Eredivisie
De nieuwe technisch manager van VC Limac die dames 1 gaat begeleiden en heren 1 actief gaat coachen, durft eveneens duidelijk te zijn over wat zijn nieuwe club voor ogen heeft. "Ik sluit niet uit dat we met VC Limac op termijn de Eredivisie kunnen halen. Maar waar het in eerste instantie om gaat is het realiseren van een gedegen fundament bij de vereniging, zodat in de toekomst jonge beloften kunnen doorstromen naar de eerste teams."

Historische promotie
Limac-voorzitter Fred Thissen is blij met de mogelijkheid om een volleybalboegbeeld te binden aan zijn club. "Met Görtzen halen we iemand in huis die de capaciteiten heeft om onze doelstelling te realiseren. Vooral het uitbouwen van het niveau door de hele vereniging heen, zal de komende jaren belangrijk zijn bij die realisatie. En als dat lukt acht ook ik een historische promotie naar de Eredivisie niet onmogelijk."

Momenteel zijn de heren van Limac gepromoveerd naar de Tweede Divisie en spelen de dames in de Eerste Klasse. Er ligt dus een enorme uitdaging voor Görtzen. Dat het mogelijk is, heeft hij al eens bewezen in 2016, toen de huidige inwoner van Landgraaf met het herenteam promoveerde naar de Eredivisie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen