Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Dieteren start crowdfunding voor orkest

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 15:44

Orkestleider en violist Guido Dieteren is een crowdfunding actie gestart voor zijn orkest The European Pop Orchestra. Hij hoopt 65.000 euro op te halen.

Met dat bedrag wil hij zijn orkest op de been houden en een nieuw album opnemen, laat hij weten.

Beste jaar ooit
"We hadden het beste jaar ooit in het vooruitzicht", zegt Dieteren. "Maar alle concerten tot het einde van het jaar, waaronder een tour door China en een reeks in de Verenigde Staten, zijn nu afgelast door de coronacrisis. Dat begon al in februari in het buitenland." Zijn concerten zijn verplaatst naar 2021 of zelfs helemaal afgelast. Daarnaast vallen sponsorinkomsten weg en krijgt het orkest geen subsidie. Om door deze fase heen te komen, is de orkestleider de inzamelingsactie gestart.

Rekeningen betalen
"We hebben dit nog nooit gedaan. Het is heel spannend", vindt Dieteren. Het geld is bedoeld om een nieuw album te maken en rekeningen te kunnen betalen. André Rieu zei eerder dat voor zijn orkest het doek zal vallen als volgend jaar de anderhalvemetermaatregel nog steeds geldt. "Dat geldt voor ons ook", zegt Dieteren. Het kost namelijk veel geld als niet voor alle plekken in bijvoorbeeld een theater kaartjes verkocht kunnen worden, legt hij uit.

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Omdenken
Behalve met de crowdfundingactie is Dieteren bezig met het digitaliseren van zijn muziek om die wereldwijd via internet en televisie te kunnen delen. "In deze situatie moeten we omdenken. Hiermee maken we van nood een deugd."

Steuntje in de rug
Dieteren hoopt in augustus met het nieuwe album te kunnen beginnen en in september het bedrag bij elkaar te hebben. "Elke bijdrage komt terecht in de creatieve sector. We hopen op een steuntje in de rug van de mensen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen