Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido Dieteren start crowdfunding voor orkest

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 15:44

Orkestleider en violist Guido Dieteren is een crowdfunding actie gestart voor zijn orkest The European Pop Orchestra. Hij hoopt 65.000 euro op te halen.

Met dat bedrag wil hij zijn orkest op de been houden en een nieuw album opnemen, laat hij weten.

Beste jaar ooit
"We hadden het beste jaar ooit in het vooruitzicht", zegt Dieteren. "Maar alle concerten tot het einde van het jaar, waaronder een tour door China en een reeks in de Verenigde Staten, zijn nu afgelast door de coronacrisis. Dat begon al in februari in het buitenland." Zijn concerten zijn verplaatst naar 2021 of zelfs helemaal afgelast. Daarnaast vallen sponsorinkomsten weg en krijgt het orkest geen subsidie. Om door deze fase heen te komen, is de orkestleider de inzamelingsactie gestart.

Rekeningen betalen
"We hebben dit nog nooit gedaan. Het is heel spannend", vindt Dieteren. Het geld is bedoeld om een nieuw album te maken en rekeningen te kunnen betalen. André Rieu zei eerder dat voor zijn orkest het doek zal vallen als volgend jaar de anderhalvemetermaatregel nog steeds geldt. "Dat geldt voor ons ook", zegt Dieteren. Het kost namelijk veel geld als niet voor alle plekken in bijvoorbeeld een theater kaartjes verkocht kunnen worden, legt hij uit.

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Omdenken
Behalve met de crowdfundingactie is Dieteren bezig met het digitaliseren van zijn muziek om die wereldwijd via internet en televisie te kunnen delen. "In deze situatie moeten we omdenken. Hiermee maken we van nood een deugd."

Steuntje in de rug
Dieteren hoopt in augustus met het nieuwe album te kunnen beginnen en in september het bedrag bij elkaar te hebben. "Elke bijdrage komt terecht in de creatieve sector. We hopen op een steuntje in de rug van de mensen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen