Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gruwelijke overval: moord op Sjef Leukel nog niet opgelost

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 5:59

Veertien jaar na de gruwelijke overval op het echtpaar Leukel in Berg en Terblijt is de dader nog altijd niet gevonden.

Sjef Leukel overleefde de gewelddadige overval niet. Zijn 68-jarige vrouw raakte zwaargewond.

Knuppel en zaag
De twee zaten op 14 augustus 2004 rustig in de huiskamer van hun woning aan de Lindenstraat 2 in Berg en Terblijt toen een onbekende man de woonkamer binnen kwam stormen. Hij had een knuppel en een zaag bij zich en ging het echtpaar daarmee te lijf.

Ondanks haar ernstige verwondingen wist mevrouw Leukel de politie te alarmeren. Ze raakte in een coma en kwam pas een paar dagen later weer bij kennis.

Diepe sporen
Mevrouw Leukel heeft na een intensieve herstelperiode de draad voorzichtig weer opgepakt. De zeer gewelddadige overval en het tragische verlies van haar man hebben bij haar diepe sporen achtergelaten.

De gruwelijke overval krijgt dit jaar in de coldcase-kalender van de politie extra aandacht, in dit hoop dat dit nieuwe tips aan het licht zal brengen.

Lees ook: Tweede coldcase-kalender ook bij reclassering

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen