Overslaan en naar de inhoud gaan

Gruwelijke aanval op baby-ooievaars in Gennep

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 11:17

Een van de ooievaarskuikens in het nest bovenop het stadhuis in Gennep heeft een aanval van een vreemd ooievaarsmannetje op Pinkstermaandag niet overleefd.

De kleinste van de vier jonge ooievaars werd door de volwassen ooievaar uit het nest gesmeten, schrijft de Gelderlander.

Gewond
De vreemde ooievaar landde op het nest toen de ouders allebei op zoek waren naar voedsel.
Een tweede kuiken raakte gewond toen het werd gebeten en gepikt door de boze bezoeker.

Webcam
De aanval was rechtstreeks te zien op internet, via
een site met webcams van de Vogelbescherming. Daar zijn ook zeer schokkende beelden van de aanval te zien. Volgens de gemeente Gennep maken de twee overgebleven kuikens het goed, en overleeft ook het derde kuiken de aanval van maandag.

De agressieve ooievaar pikt en bijt naar de kuikens

Lees ook: Ooievaars overwinteren in Gennep

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Camera's in vogelnesten weer aan
ooievaarr
Koningsdagkuiken in ooievaarsnest op stadhuis Gennep
Ooievaarskuikens Gennep geboren (24 april 2020)
Ooievaarskuikens Gennep allemaal uitgevlogen
Ooievaarsnest Gennep telt nu vijf kuikens
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen