Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotten na hooibrand weer in gebruik

Geplaatst opzondag 1 oktober 2017 - 14:15

De mergelgrotten van Château Neercanne zijn, na de flinke hooibrand, zondag voor het eerst weer open voor de gasten.

Na de opening vond de zogeheten scharrellunch plaats. Dat is de traditionele lunch voor de hele familie die altijd op de eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in het kasteel.

Hooibrand
Sinds eind juli waren de grotten dicht vanwege een flinke hooibrand. Het duurde toen bijna een week voordat het vuur helemaal was gedoofd. De brand was zo groot dat de brandweer ervoor koos om het gecontroleerd uit te laten branden.

De complete wijnvoorraad van Château Neercanne die in de grot lag opgeslagen, werd vernietigd. Alleen flessen die in de wijnkelder lagen, hebben de brand overleefd.

Lees ook: Duizenden flessen wijn vernietigd na grotbrand

Bekijk zondag in Limbourgeois op L1TV een rondgang door de feestgrotten van Château Neercanne.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen