Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotten na hooibrand weer in gebruik

Geplaatst opzondag 1 oktober 2017 - 14:15

De mergelgrotten van Château Neercanne zijn, na de flinke hooibrand, zondag voor het eerst weer open voor de gasten.

Na de opening vond de zogeheten scharrellunch plaats. Dat is de traditionele lunch voor de hele familie die altijd op de eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in het kasteel.

Hooibrand
Sinds eind juli waren de grotten dicht vanwege een flinke hooibrand. Het duurde toen bijna een week voordat het vuur helemaal was gedoofd. De brand was zo groot dat de brandweer ervoor koos om het gecontroleerd uit te laten branden.

De complete wijnvoorraad van Château Neercanne die in de grot lag opgeslagen, werd vernietigd. Alleen flessen die in de wijnkelder lagen, hebben de brand overleefd.

Lees ook: Duizenden flessen wijn vernietigd na grotbrand

Bekijk zondag in Limbourgeois op L1TV een rondgang door de feestgrotten van Château Neercanne.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen