Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotten na hooibrand weer in gebruik

Geplaatst opzondag 1 oktober 2017 - 14:15

De mergelgrotten van Château Neercanne zijn, na de flinke hooibrand, zondag voor het eerst weer open voor de gasten.

Na de opening vond de zogeheten scharrellunch plaats. Dat is de traditionele lunch voor de hele familie die altijd op de eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in het kasteel.

Hooibrand
Sinds eind juli waren de grotten dicht vanwege een flinke hooibrand. Het duurde toen bijna een week voordat het vuur helemaal was gedoofd. De brand was zo groot dat de brandweer ervoor koos om het gecontroleerd uit te laten branden.

De complete wijnvoorraad van Château Neercanne die in de grot lag opgeslagen, werd vernietigd. Alleen flessen die in de wijnkelder lagen, hebben de brand overleefd.

Lees ook: Duizenden flessen wijn vernietigd na grotbrand

Bekijk zondag in Limbourgeois op L1TV een rondgang door de feestgrotten van Château Neercanne.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen