Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotten kerstmarkt worden aangepast voor vleermuizen

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 6:15

Vleermuizen mogen in hun winterslaap niet worden gestoord door kerstmarkten. In kerststad Valkenburg wordt daarom zowel de Gemeente- als de Fluweelengrot aangepast.

Zo worden er extra kasten voor de vleermuizen geplaatst, komen er meer openingen in de muren en een wordt een aangepaste verlichting opgehangen. Dat zijn onder andere maatregelen die de gemeente Valkenburg aan de Geul moet nemen voordat de jaarlijkse kerstmarkten kunnen losbarsten in de Gemeente- en de Fluweelengrot.

Lees ook: Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen

Kosten
Omdat het kort dag is - de kerstmarkt begint al over tweeënhalve week - is de gemeente al begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden. De rekening à 25.000 euro wordt later dit jaar ingediend bij de gemeenteraad.

Aanpassingen
De organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot zit op hete kolen. Normaal wordt 1 oktober al gestart met de inrichting van de grot. "We hebben nog wel tijd", zegt voorzitter Jo Römling, "maar we moeten nu wel echt gaan beginnen." In eerste instantie dacht Römling dat hij enkel hoefde te wachten op een onderzoek naar het aantal vleermuizen in de grot. Nu blijkt echter dat zijn stichting pas aan de slag kan als in de grotten fysieke aanpassingen zijn uitgevoerd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen
Valkenburg mag zich beste kerststad van Europa noemen
Valkenburg in de race voor Kersthoofdstad van Europa
Valkenburg heeft beste kerstmarkt van Europa
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen