Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotten kerstmarkt worden aangepast voor vleermuizen

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 6:15

Vleermuizen mogen in hun winterslaap niet worden gestoord door kerstmarkten. In kerststad Valkenburg wordt daarom zowel de Gemeente- als de Fluweelengrot aangepast.

Zo worden er extra kasten voor de vleermuizen geplaatst, komen er meer openingen in de muren en een wordt een aangepaste verlichting opgehangen. Dat zijn onder andere maatregelen die de gemeente Valkenburg aan de Geul moet nemen voordat de jaarlijkse kerstmarkten kunnen losbarsten in de Gemeente- en de Fluweelengrot.

Lees ook: Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen

Kosten
Omdat het kort dag is - de kerstmarkt begint al over tweeënhalve week - is de gemeente al begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden. De rekening à 25.000 euro wordt later dit jaar ingediend bij de gemeenteraad.

Aanpassingen
De organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot zit op hete kolen. Normaal wordt 1 oktober al gestart met de inrichting van de grot. "We hebben nog wel tijd", zegt voorzitter Jo Römling, "maar we moeten nu wel echt gaan beginnen." In eerste instantie dacht Römling dat hij enkel hoefde te wachten op een onderzoek naar het aantal vleermuizen in de grot. Nu blijkt echter dat zijn stichting pas aan de slag kan als in de grotten fysieke aanpassingen zijn uitgevoerd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opbouw van kerstmarkt in grot vertraagd door vleermuizen
Valkenburg in de race voor Kersthoofdstad van Europa
Valkenburg mag zich beste kerststad van Europa noemen
Valkenburg heeft beste kerstmarkt van Europa
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen