Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotere opvang tegen wateroverlast in Oirsbeek

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 15:18

Om overlast van water en modder in Oirsbeek tegen te gaan, worden drie regenwaterbuffers vergroot.

Waterschap Limburg, de gemeente Beekdaelen, de provincie Limburg en een aantal natuurverenigingen hebben daarvoor plannen ontwikkeld, meldt ZO-NWS.

Overstromingen
Delen van Oirsbeek kwamen in 2016 en 2018 onder water te staan na flinke regenbuien. Het vergroten van de drie huidige buffers moet dan in de toekomst voorkomen. Daarnaast is het plan om volgend jaar een aantal nieuwe buffers aan te leggen. Met 8.000 kubieke meter extra wateropvang zou het probleem opgelost moeten zijn.

Lees ook: Negen partijen gaan de strijd aan met wateroverlast

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen