Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grotere kans op natuurbranden door droogte

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 11:15

Door droogte is er een grotere kans op natuurbranden, zo waarschuwt brandweer Limburg-Noord. Mensen wordt gevraagd extra alert te zijn in de natuur.

In Zuid Limburg is een Fase 2-situatie nog niet aan de orde, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Fase 2
Brandweer Limburg-Noord heeft in overeenstemming met Staatsbosbeheer Fase 2 afgekondigd voor het gebied. Dit betekent onder andere een stookverbod, wat ook geldt voor vuurkorven, fakkels, vuurwerk, wensballonnen en koken met open vuur op vaste brandstoffen. Ook vraagt de brandweer op te letten met sigaretten, kolen van de barbecue en opgehoopt tuinafval dat kan gaan broeien. Waar de brandweer normaalgesproken met één wagen zou uitrukken voor een melding, worden er tijdens een Fase 2-periode snel meerdere wagens ingezet.

Meetposten
In Noord-Limburg zijn twee meetposten in risicogebieden de Maasduinen en de Meinweg. Deze monitoren de situatie dagelijks. Aangezien het mooi en warm weer is en blijft, daalt de luchtvochtigheid. Door de droogte die ontstaat, is er een verhoogd risico op brand.

Risicogebieden
Naast bermen en natuurgebieden, merkt de brandweer een aantal plaatsen aan als risicogebieden. Hier gaat het om de Mookerheide, de Maasduinen, Weerterbergen, de Meinweg en Vredepeel, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord

Paasvuren
Binnen de gemeente Gennep zouden dit weekend Paasvuren worden georganiseerd. Verschillende organisatoren daarvan hadden toestemming van de gemeente. Echter, naar aanleiding van het advies van de brandweer om geen open vuur te stoken, werd de toestemming ingetrokken, aldus een woordvoerder van de gemeente. Daarmee worden Paasvuren dit jaar verboden in Gennep.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen