Overslaan en naar de inhoud gaan

Grotere kans op natuurbranden door droogte

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 11:15

Door droogte is er een grotere kans op natuurbranden, zo waarschuwt brandweer Limburg-Noord. Mensen wordt gevraagd extra alert te zijn in de natuur.

In Zuid Limburg is een Fase 2-situatie nog niet aan de orde, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Fase 2
Brandweer Limburg-Noord heeft in overeenstemming met Staatsbosbeheer Fase 2 afgekondigd voor het gebied. Dit betekent onder andere een stookverbod, wat ook geldt voor vuurkorven, fakkels, vuurwerk, wensballonnen en koken met open vuur op vaste brandstoffen. Ook vraagt de brandweer op te letten met sigaretten, kolen van de barbecue en opgehoopt tuinafval dat kan gaan broeien. Waar de brandweer normaalgesproken met één wagen zou uitrukken voor een melding, worden er tijdens een Fase 2-periode snel meerdere wagens ingezet.

Meetposten
In Noord-Limburg zijn twee meetposten in risicogebieden de Maasduinen en de Meinweg. Deze monitoren de situatie dagelijks. Aangezien het mooi en warm weer is en blijft, daalt de luchtvochtigheid. Door de droogte die ontstaat, is er een verhoogd risico op brand.

Risicogebieden
Naast bermen en natuurgebieden, merkt de brandweer een aantal plaatsen aan als risicogebieden. Hier gaat het om de Mookerheide, de Maasduinen, Weerterbergen, de Meinweg en Vredepeel, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord

Paasvuren
Binnen de gemeente Gennep zouden dit weekend Paasvuren worden georganiseerd. Verschillende organisatoren daarvan hadden toestemming van de gemeente. Echter, naar aanleiding van het advies van de brandweer om geen open vuur te stoken, werd de toestemming ingetrokken, aldus een woordvoerder van de gemeente. Daarmee worden Paasvuren dit jaar verboden in Gennep.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen