Overslaan en naar de inhoud gaan

'Grotemensenwijn uit Thorn beste rood van Nederland'

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 15:15

De Pinot Noir van Wijngoed Thorn is volgens de wijnkenners van het AD de beste rode wijn van Nederland.

De jury gaf de Pinot Noir 777 een negen. 'Een gedistingeerde grotemensenwijn", schrijven de keurmeesters onder leiding van wijnschrijver Harold Hamersma.

Augurkennat
De tweede plaats is voor wijndomein St. Martinus in Vijlen. Die scoorde een 8,5 ondanks een 'bouquet zo zuur als augurkennat', zo schrijft de jury die verder bestaat uit wijnschrijvers Koen van der Plas en Esmee Langereis.

Volwassen
Uit de proeverij blijkt volgens de jury dat de wijnbouw in Nederland volwassen begint te worden. De kennis bij wijnbouwers neemt toe en doordat streekproducten steeds populairder worden, groeit ook de markt voor Nederlandse wijn.

Nekum
In totaal proefde de jury negen rode wijnen. Naast de wijnen uit Thorn en Vijlen werd ook de Pinot Noir van Hoeve Nekum uit Maastricht geproefd. Deze scoorde een 7,5 wat goed is voor een vijfde plaats.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen