Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote zorgen in Tweede Kamer over ambulancepost Gennep

Geplaatst opdinsdag 15 januari 2019 - 16:21

CDA, SP en PvdA in de Tweede Kamer maken zich grote zorgen over de gevolgen van het verdwijnen van de ambulancepost in Gennep.

Gennep en Mook en Middelaar worden sinds een half jaar bediend vanuit Well of het Gelderse Beek.

Vijftien minuten
In schriftelijke vragen aan VVD-minister Bruno Bruins willen de partijen weten hoe het met de aanrijtijden van de ambulances zit sinds de sluiting op 1 augustus van de post, in de brandweerkazerne in Gennep. De Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en de uit Maastricht afkomstige Lilianne Ploumen (PvdA) verwijzen in hun vragen ook naar de wettelijke aanrijtijd van maximaal vijftien minuten voor spoedgevallen.

Specifieke ligging
Tegelijk brengt de specifieke ligging van Gennep met zich mee dat de aanrij-mogelijkheden voor hulpdiensten van de buiten de gemeente beperkt zijn, aldus de drie Kamerleden.

Aanrijtijden
Gennep grenst in het oosten aan Duitsland en wordt aan de westelijke kant begrensd door de Maas. Daarom willen ze exact weten hoe de situatie momenteel precies is. Van de minister vragen de Tweede Kamerleden om in te grijpen als de aanrijtijd te vaak niet wordt gehaald.

Alternatief
De ambulancepost in Gennep werd op 1 augustus 2018 gesloten, omdat de zorgverzekeraars er niet langer voor wilden betalen. Het alternatief zou een verbetering zijn voor de hele regio. De aanrijtijden zouden niet in gevaar komen.

Ondanks forse protesten van inwoners en van de politiek in Gennep ging de sluiting destijds toch door.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten