Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote zorgen in Tweede Kamer over ambulancepost Gennep

Geplaatst opdinsdag 15 januari 2019 - 16:21

CDA, SP en PvdA in de Tweede Kamer maken zich grote zorgen over de gevolgen van het verdwijnen van de ambulancepost in Gennep.

Gennep en Mook en Middelaar worden sinds een half jaar bediend vanuit Well of het Gelderse Beek.

Vijftien minuten
In schriftelijke vragen aan VVD-minister Bruno Bruins willen de partijen weten hoe het met de aanrijtijden van de ambulances zit sinds de sluiting op 1 augustus van de post, in de brandweerkazerne in Gennep. De Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en de uit Maastricht afkomstige Lilianne Ploumen (PvdA) verwijzen in hun vragen ook naar de wettelijke aanrijtijd van maximaal vijftien minuten voor spoedgevallen.

Specifieke ligging
Tegelijk brengt de specifieke ligging van Gennep met zich mee dat de aanrij-mogelijkheden voor hulpdiensten van de buiten de gemeente beperkt zijn, aldus de drie Kamerleden.

Aanrijtijden
Gennep grenst in het oosten aan Duitsland en wordt aan de westelijke kant begrensd door de Maas. Daarom willen ze exact weten hoe de situatie momenteel precies is. Van de minister vragen de Tweede Kamerleden om in te grijpen als de aanrijtijd te vaak niet wordt gehaald.

Alternatief
De ambulancepost in Gennep werd op 1 augustus 2018 gesloten, omdat de zorgverzekeraars er niet langer voor wilden betalen. Het alternatief zou een verbetering zijn voor de hele regio. De aanrijtijden zouden niet in gevaar komen.

Ondanks forse protesten van inwoners en van de politiek in Gennep ging de sluiting destijds toch door.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen