Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote zorgen in Tweede Kamer over ambulancepost Gennep

Geplaatst opdinsdag 15 januari 2019 - 16:21

CDA, SP en PvdA in de Tweede Kamer maken zich grote zorgen over de gevolgen van het verdwijnen van de ambulancepost in Gennep.

Gennep en Mook en Middelaar worden sinds een half jaar bediend vanuit Well of het Gelderse Beek.

Vijftien minuten
In schriftelijke vragen aan VVD-minister Bruno Bruins willen de partijen weten hoe het met de aanrijtijden van de ambulances zit sinds de sluiting op 1 augustus van de post, in de brandweerkazerne in Gennep. De Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en de uit Maastricht afkomstige Lilianne Ploumen (PvdA) verwijzen in hun vragen ook naar de wettelijke aanrijtijd van maximaal vijftien minuten voor spoedgevallen.

Specifieke ligging
Tegelijk brengt de specifieke ligging van Gennep met zich mee dat de aanrij-mogelijkheden voor hulpdiensten van de buiten de gemeente beperkt zijn, aldus de drie Kamerleden.

Aanrijtijden
Gennep grenst in het oosten aan Duitsland en wordt aan de westelijke kant begrensd door de Maas. Daarom willen ze exact weten hoe de situatie momenteel precies is. Van de minister vragen de Tweede Kamerleden om in te grijpen als de aanrijtijd te vaak niet wordt gehaald.

Alternatief
De ambulancepost in Gennep werd op 1 augustus 2018 gesloten, omdat de zorgverzekeraars er niet langer voor wilden betalen. Het alternatief zou een verbetering zijn voor de hele regio. De aanrijtijden zouden niet in gevaar komen.

Ondanks forse protesten van inwoners en van de politiek in Gennep ging de sluiting destijds toch door.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen