Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote zorgen over slechte beveiliging wapendepot Luik

Geplaatst opzondag 22 oktober 2017 - 11:57

Het CDA in het Limburgs Parlement maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de inwoners in de Euregio Maas-Rijn vanwege de vermeende slechte beveiliging van een groot wapendepot in Luik.

Daar liggen tienduizend wapens zoals jachtgeweren en handvuurwapens opgeslagen.

Kinderlijk eenvoudig
Op de Vlaamse televisiezender VTM was afgelopen week te zien hoe een verslaggever bij de wapens kon komen. "Kinderlijk eenvoudig en zonder enige vorm van controle en legitimatie", zo stelt CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij in schriftelijke vragen.

Daarom wil zij van het provinciebestuur weten wat zij kan doen om de situatie te verbeteren. Ook vraagt Werrij of überhaupt bekend is dat er zo'n grote wapenopslag in Luik is.

Veiligheidsbeleid
De CDA-fractievoorzitter noemt het van groot belang dat het veiligheidsbeleid in de buurlanden op orde is. Want terrorisme en criminaliteit laten zich niet door landsgrenzen tegenhouden. Sterker nog, ze profiteren van verschillen op rechtsgebied aan weerszijden van de grens, aldus Werrij.

De Euregio Maas-Rijn bestaat uit Belgisch- en Nederlands Limburg, de regio Aken, de provincie Luik en de Duitstalige Oostkantons in België.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen