Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote zorgen over dreigend tekort aan seniorenwoningen

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 6:16

GroenLinks in het Limburgs Parlement maakt zich grote zorgen over een dreigend tekort aan seniorenwoningen in Limburg.

De oppositiepartij wil dat de provincie de problematiek in kaart brengt en actie onderneemt, bijvoorbeeld door geld uit te trekken om de situatie te verbeteren.

Ouderenbond
GroenLinks baseert zich in schriftelijke vragen op een onderzoek van de ouderenbond ANBO. Daaruit blijkt dat Limburg afstevent op een groot tekort aan seniorenwoningen, aldus GroenLinks.

Vergrijzing
Volgens statenlid Andy Rossel wil de overheid dat ouderen langer met de juiste zorg thuis blijven wonen. "Maar juist in Limburg met meer vergrijzing dan gemiddeld hoort daar als betrouwbare overheid bij dat je overzicht houdt en waar nodig bijstuurt. Zodat dat ook mogelijk is", aldus Rossel.

Subsidies
Hij vindt dat als dat voor een individuele gemeente lastig is realiseren, de provincie een rol heeft. Via bijvoorbeeld stimuleringsregelingen en subsidies kan de provincie helpen dat er voldoende levensloopbestendige woningen komen zodat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen, stelt GroenLinks-statenlid Rossel.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Statenfractie GroenLinks teleurgesteld over Jesse Klaver
Moison niet voor GroenLinks in het Limburgs Parlement
GroenLinks: 'Ook oog voor mensenrechten'
'Provincie moet meer invloed krijgen bij fusies ziekenhuizen'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen