Overslaan en naar de inhoud gaan

'Grote zorgen over dividend afvalbedrijf Attero'

Geplaatst opmaandag 11 mei 2015 - 14:51

CDA en PvdA in het Limburgs Parlement maken zich grote zorgen over de gevolgen van het 'superdividend' dat is uitgekeerd bij afvalverwerkingsbedrijf Attero.

Attero (voormalig Essent Milieu) werd vorig jaar voor 170 miljoen euro verkocht aan Investeringsmaatschappij Waterland door de toenmalige aandeelhouders. Dat waren verschillende provincies, waaronder Limburg, en een groot aantal gemeenten.

Dividend
De nieuwe eigenaren zouden zichzelf nu al een dividend van 183 miljoen euro hebben uitgekeerd. CDA en PvdA willen weten of dit gevolgen heeft voor de financiering van de sanering van stortplaatsen door Attero en of de kans bestaat dat de Limburgers daar voor moeten opdraaien.

Het CDA vraagt zich ook af of de beloofde investeringen in innovatie nu onder druk komen te staan.

'Sprinkhaanbeleggers'
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemt het "ongelooflijk wat dit soort sprinkhaanbeleggers doen met bedrijven. Ze trekken ze gewoon leeg".

Volgens hem mag dit bij Attero in ieder geval nooit gebeuren 'en al helemaal niet als de rekening daarvan mogelijk bij de belastingbetaler komt te liggen'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Merendeel Limburgse gemeenten krijgt extra geld jeugdzorg
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen