Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote zorgen om jongeren tijdens ramadan

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 19:00

Het Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD) maakt zich grote zorgen over jongeren tijdens de ramadan.

PPD-voorzitter Aissa Meziani uit zijn zorgen maandagavond in L1mburg Centraal.

Regels
"Houd je aan de regels", roept hij de jeugd op. Meziani doelt daarmee op de geldende coronaregels, die bijeenkomsten verbieden en samenscholingen onmogelijk maken. Daardoor is het niet mogelijk om in grotere groepen bijeen te komen.

Sporttoernooien
Meziani geeft aan dat, zeker ook voor jongeren, juist de islamitische vastenmaand een periode is om samen te komen. Bijvoorbeeld door middel van sporttoernooien, die tijdens de ramadan georganiseerd worden. "Maar dat kan nu dus niet." De ramadan start op 23 april.

Ouders
Ook roept Meziani ouders op om hun kinderen in de avonduren binnen te houden. "En als jongeren naar buiten gaan: houd je dan aan de regels", benadrukt hij.

Video: L1

Vorm
De ramadan krijgt vanwege de coronacrisis een andere vorm. Moskeeën zijn dicht en bijeenkomsten zijn alleen in huiselijke sfeer. Dat zorgt volgens sommigen voor een 'sfeerloze ramadan'.

Lees ook: Moslims maken zich op voor 'sfeerloze ramadan'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen