Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote zorgen om jongeren tijdens ramadan

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 19:00

Het Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD) maakt zich grote zorgen over jongeren tijdens de ramadan.

PPD-voorzitter Aissa Meziani uit zijn zorgen maandagavond in L1mburg Centraal.

Regels
"Houd je aan de regels", roept hij de jeugd op. Meziani doelt daarmee op de geldende coronaregels, die bijeenkomsten verbieden en samenscholingen onmogelijk maken. Daardoor is het niet mogelijk om in grotere groepen bijeen te komen.

Sporttoernooien
Meziani geeft aan dat, zeker ook voor jongeren, juist de islamitische vastenmaand een periode is om samen te komen. Bijvoorbeeld door middel van sporttoernooien, die tijdens de ramadan georganiseerd worden. "Maar dat kan nu dus niet." De ramadan start op 23 april.

Ouders
Ook roept Meziani ouders op om hun kinderen in de avonduren binnen te houden. "En als jongeren naar buiten gaan: houd je dan aan de regels", benadrukt hij.

Video: L1

Vorm
De ramadan krijgt vanwege de coronacrisis een andere vorm. Moskeeën zijn dicht en bijeenkomsten zijn alleen in huiselijke sfeer. Dat zorgt volgens sommigen voor een 'sfeerloze ramadan'.

Lees ook: Moslims maken zich op voor 'sfeerloze ramadan'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen