Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote wielerbeurs trekt de stekker er na één editie uit

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 14:06

De organisatie van wielerbeurs Euro Cycling XP heeft besloten om het evenement af te blazen. De beurs zou van 19 tot en met 21 oktober plaatsvinden in het MECC in Maastricht.

De wielerbeurs, die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, richt zich op racefietsen, mountainbike, veldrijden en triatlon.

Grote wielrenners
Behalve stands waren er bijvoorbeeld veel demonstraties van grote wielrenners uit verschillende disciplines. Het programma zou de bezoekers moeten inspireren en motiveren. Dat is volgens de organisatie niet gelukt dit jaar. De eerste editie werd nog georganiseerd in samenwerking met het MECC in Maastricht. Maar begin dit jaar besloot de organisatie zelfstandig door te gaan.

Erg spijtig
"Euro Cycling XP was een titel waar wij heel erg in geloofden. Dat is de reden dat wij als partner Euro Cycling XP zijn ingestapt", vertelt Rob van de Wiel, directeur van MECC Maastricht. "De ambitie was na die eerste editie om het evenement dit jaar naar een hoger niveau te tillen. Wij vonden het dan ook erg spijtig dat de organisatie ervoor koos niet meer als co-productie verder te willen gaan. Wij betreuren het natuurlijk nog meer dat het niet gelukt is om een tweede succesvolle editie te realiseren."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen