Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote wielerbeurs trekt de stekker er na één editie uit

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 14:06

De organisatie van wielerbeurs Euro Cycling XP heeft besloten om het evenement af te blazen. De beurs zou van 19 tot en met 21 oktober plaatsvinden in het MECC in Maastricht.

De wielerbeurs, die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, richt zich op racefietsen, mountainbike, veldrijden en triatlon.

Grote wielrenners
Behalve stands waren er bijvoorbeeld veel demonstraties van grote wielrenners uit verschillende disciplines. Het programma zou de bezoekers moeten inspireren en motiveren. Dat is volgens de organisatie niet gelukt dit jaar. De eerste editie werd nog georganiseerd in samenwerking met het MECC in Maastricht. Maar begin dit jaar besloot de organisatie zelfstandig door te gaan.

Erg spijtig
"Euro Cycling XP was een titel waar wij heel erg in geloofden. Dat is de reden dat wij als partner Euro Cycling XP zijn ingestapt", vertelt Rob van de Wiel, directeur van MECC Maastricht. "De ambitie was na die eerste editie om het evenement dit jaar naar een hoger niveau te tillen. Wij vonden het dan ook erg spijtig dat de organisatie ervoor koos niet meer als co-productie verder te willen gaan. Wij betreuren het natuurlijk nog meer dat het niet gelukt is om een tweede succesvolle editie te realiseren."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen