Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote waternavel woekert op Niers

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 8:27

De grote waternavel tiert welig aan de oevers van de Niers bij Gennep en Milsbeek.

De uitheemse waterplant drijft met name aan de oevers van de rivier en in de oude grachten van de ruïne van het Genneperhuis, schrijft De Gelderlander.

Tuincentra
Oorspronkelijk komt de grote waternavel uit Noord-Amerika. Sinds de jaren negentig komt de plant ook hier voor, nadat de plant bij tuincentra in de schappen kwam te liggen.
De waternavel kan beken en rivieren helemaal overwoekeren, waardoor de doorstroming in de problemen komt. Daardoor kan er ook zuurstofgebrek optreden in het water.

Waterschap
Voor waterschap Peel en Maasvallei is er nog geen reden om in te grijpen in de Niers, omdat de rivier bij Gennep breed genoeg is en er voldoende stroming is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woekerende exotische waterplant grote zorg voor Waterschap
Niers zwaar vervuild met mest
Rioolzuiveringsinstallatie Gennep kan vervuiling niet aan
Medicijnen, stikstof en microplastic bedreigen Niers
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen