Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote waternavel woekert op Niers

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 8:27

De grote waternavel tiert welig aan de oevers van de Niers bij Gennep en Milsbeek.

De uitheemse waterplant drijft met name aan de oevers van de rivier en in de oude grachten van de ruïne van het Genneperhuis, schrijft De Gelderlander.

Tuincentra
Oorspronkelijk komt de grote waternavel uit Noord-Amerika. Sinds de jaren negentig komt de plant ook hier voor, nadat de plant bij tuincentra in de schappen kwam te liggen.
De waternavel kan beken en rivieren helemaal overwoekeren, waardoor de doorstroming in de problemen komt. Daardoor kan er ook zuurstofgebrek optreden in het water.

Waterschap
Voor waterschap Peel en Maasvallei is er nog geen reden om in te grijpen in de Niers, omdat de rivier bij Gennep breed genoeg is en er voldoende stroming is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woekerende exotische waterplant grote zorg voor Waterschap
Niers zwaar vervuild met mest
Rioolzuiveringsinstallatie Gennep kan vervuiling niet aan
Medicijnen, stikstof en microplastic bedreigen Niers
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen