Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote waternavel woekert op Niers

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 8:27

De grote waternavel tiert welig aan de oevers van de Niers bij Gennep en Milsbeek.

De uitheemse waterplant drijft met name aan de oevers van de rivier en in de oude grachten van de ruïne van het Genneperhuis, schrijft De Gelderlander.

Tuincentra
Oorspronkelijk komt de grote waternavel uit Noord-Amerika. Sinds de jaren negentig komt de plant ook hier voor, nadat de plant bij tuincentra in de schappen kwam te liggen.
De waternavel kan beken en rivieren helemaal overwoekeren, waardoor de doorstroming in de problemen komt. Daardoor kan er ook zuurstofgebrek optreden in het water.

Waterschap
Voor waterschap Peel en Maasvallei is er nog geen reden om in te grijpen in de Niers, omdat de rivier bij Gennep breed genoeg is en er voldoende stroming is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woekerende exotische waterplant grote zorg voor Waterschap
Niers zwaar vervuild met mest
Rioolzuiveringsinstallatie Gennep kan vervuiling niet aan
Medicijnen, stikstof en microplastic bedreigen Niers
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen