Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote vraagtekens bij forse groei Limburgse logistiek

Geplaatst opzaterdag 30 september 2017 - 13:52

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts waarschuwt voor de gevaren achter de snelle successen in de Limburgse economie, met name in de logistiek.

Op de PvdA-Limburgdag in het gouvernement zette Geurts grote vraagtekens bij de forse toename van logistieke bedrijven en opslagruimten.

Nieuwe banen
Ze zorgen op de korte termijn voor veel nieuwe banen, maar dat geldt niet voor de lange termijn. "Logistiek is mooi, maar hoelang blijft die nog de grote stroom aan nieuwe banen opleveren als de robotisering verder doorzet? Hoeveel werk blijft er dan nog over in deze blokkendozen", aldus Geurts.

Campussen
Hij ziet de toekomst van de Limburgse economie vooral in de vier campussen: de Chemelot-campus in Sittard-Geleen, de Smart Services-campus in Heerlen, de Health-campus in Maastricht en de Greenport Campus in Venlo. Meer dan 12.000 mensen in 200 bedrijven verdienen daar nu al hun boterham. "Dit zijn de beste investeringen die Limburg ooit heeft kunnen doen."

Langs de kant
De gedeputeerde stelde verder dat het momenteel heel goed gaat met de Limburgse economie en dat steeds minder mensen langs de kant staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen