Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote vraagtekens bij forse groei Limburgse logistiek

Geplaatst opzaterdag 30 september 2017 - 13:52

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts waarschuwt voor de gevaren achter de snelle successen in de Limburgse economie, met name in de logistiek.

Op de PvdA-Limburgdag in het gouvernement zette Geurts grote vraagtekens bij de forse toename van logistieke bedrijven en opslagruimten.

Nieuwe banen
Ze zorgen op de korte termijn voor veel nieuwe banen, maar dat geldt niet voor de lange termijn. "Logistiek is mooi, maar hoelang blijft die nog de grote stroom aan nieuwe banen opleveren als de robotisering verder doorzet? Hoeveel werk blijft er dan nog over in deze blokkendozen", aldus Geurts.

Campussen
Hij ziet de toekomst van de Limburgse economie vooral in de vier campussen: de Chemelot-campus in Sittard-Geleen, de Smart Services-campus in Heerlen, de Health-campus in Maastricht en de Greenport Campus in Venlo. Meer dan 12.000 mensen in 200 bedrijven verdienen daar nu al hun boterham. "Dit zijn de beste investeringen die Limburg ooit heeft kunnen doen."

Langs de kant
De gedeputeerde stelde verder dat het momenteel heel goed gaat met de Limburgse economie en dat steeds minder mensen langs de kant staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen