Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote verschillen uurtarieven verzorgers pgb'ers

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 6:32

De uurtarieven voor mensen die een familielid met een persoonsgebonden budget verzorgen, verschillen enorm. Vooral de gemeenten in Midden-Limburg houden de hand op de knip.

De lage uurtarieven die vooral gemeenten in Midden-Limburg hanteren voor zorg door familieleden, zijn in strijd met de wet. Dat stelt advocate Renske Imkamp van Van der Woude de Graaf Advocaten in Amsterdam.

Persoonsgebonden budget
Het gaat om de uurtarieven die familieleden krijgen als ze iemand met een persoonsgebonden budget (pgb) begeleiden en verzorgen De gemeente zijn vanaf die datum verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdzorg en grote delen van de Wet maatschappelijke ondersteuning. De uurtarieven mogen de gemeenten sinds 1 januari 2015 zelf vaststellen.

Grote Verschillen
Uit onderzoek van Dagblad De Limburger blijkt dat er grote verschillen zijn bij de uurtarieven. Zo hanteren de gemeenten Weert, Roermond en Maasgouw een bruto uurtarief van 7,17 euro. Nederweert zit daar met 4,75 euro nog onder.

Uurtarief Weert
Onlangs oordeelde de rechter in Roermond in een zaak van een moeder die haar dochter met autisme verzorgt, dat het uurtarief dat de gemeente Weert hanteert te laag is.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Heerlen moet Wmo-beleid aanpassen
Petitie voor gratis parkeren bij ziekenhuizen groeit
Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt
Brunssum schiet 'pgb' voor
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen