Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote verandering: L1 komt met nieuwe tv-programmering

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 15:00

L1 komt met een van de grootste veranderingen in de tv-programmering sinds vele jaren.

Op 17 september start de omroep met een nieuw dagelijks tv-programma: L1mburg Centraal. Met deze aanpak reageert L1 op de trend dat steeds meer Limburgers het regionale nieuws via 1Limburg volgen en dat de nieuwsfunctie van televisie daardoor geleidelijk verandert.

L1mburg Centraal wordt zeven dagen per live uitgezonden om 17:30 uur. Het programma komt in de plaats van bekende programma's als L1NWS, AvondGasten, L1SPRT en Limbourgeois.

Rigoureus
"Het is best rigoureus wat we doen, maar echte vernieuwingen zijn alleen mogelijk als je bereid bent afscheid te nemen van de bestaande aanpak", aldus hoofdredacteur Leo Hauben.

"Regionaal nieuws blijft voor L1 natuurlijk heel belangrijk. Dat brengen we met steeds meer videobeelden de hele dag door via 1Limburg. Op tv gaan we ’s avonds vooral uitleggen wat dat nieuws betekent voor de Limburgers en we gaan veel meer op zoek naar mensen die geraakt worden door zaken die in het nieuws spelen. We willen verhalen vertellen", aldus Hauben.

Flinke verbouwing
Vaste presentatoren van L1mburg Centraal worden afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

De afgelopen weken is de grote studio van L1 volledig verbouwd. Dat was noodzakelijk omdat voortaan in iedere uitzending live wordt geschakeld naar een aantal verslaggevers in de provincie en omdat ook regelmatig studiogasten aanschuiven.

Bezuinigingen
Vanwege bezuinigingen is de overheidsbijdrage aan L1 begin 2017 met 1,5 miljoen euro verlaagd. Dat is meer dan 10 procent van de totale begroting. Daardoor was L1 gedwongen een aantal scherpe keuzes te maken, om de programmering zo goed mogelijk overeind te houden. Daarbij is onder meer de werkwijze aangepast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen