Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote uitslaande brand in loods metaalbewerkingsbedrijf

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 6:22

Bij metaalbewerkingsbedrijf Thielco in Reuver is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak van de grote fabriekshal.

De brandweer rukte rond 3:00 uur groots uit om het vuur in het grote bedrijfspand te blussen.

Ontruiming
In het fabriekspand staan drie ovens. De middelste was door nog onbekende oorzaak spontaan gaan branden. Bedrijfshulpverleners (bhv'ers) zijn daarop direct de ontruiming van het pand gestart. Daarbij werd ook het productieproces stilgelegd. Alle medewerkers konden dankzij het snelle handelen op tijd het pand verlaten. Er raakte niemand gewond.

Hete ovens
De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle. Het kostte wel veel tijd om de hitte vervolgens uit de brandende oven te krijgen. Daar zal de brandweer dinsdagochtend nog enige uren mee bezig zijn.

De brandweerlieden konden voorkomen dat eventuele gevaarlijke stoffen die gebruikt worden voor het productieproces bij de brand betrokken raakten. Uit voorzorg zijn in de omgeving wel metingen verricht, maar daarbij zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

Brand Reuver - 26 okt 2021
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen