Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote uitslaande brand in loods metaalbewerkingsbedrijf

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 6:22

Bij metaalbewerkingsbedrijf Thielco in Reuver is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak van de grote fabriekshal.

De brandweer rukte rond 3:00 uur groots uit om het vuur in het grote bedrijfspand te blussen.

Ontruiming
In het fabriekspand staan drie ovens. De middelste was door nog onbekende oorzaak spontaan gaan branden. Bedrijfshulpverleners (bhv'ers) zijn daarop direct de ontruiming van het pand gestart. Daarbij werd ook het productieproces stilgelegd. Alle medewerkers konden dankzij het snelle handelen op tijd het pand verlaten. Er raakte niemand gewond.

Hete ovens
De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle. Het kostte wel veel tijd om de hitte vervolgens uit de brandende oven te krijgen. Daar zal de brandweer dinsdagochtend nog enige uren mee bezig zijn.

De brandweerlieden konden voorkomen dat eventuele gevaarlijke stoffen die gebruikt worden voor het productieproces bij de brand betrokken raakten. Uit voorzorg zijn in de omgeving wel metingen verricht, maar daarbij zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

Brand Reuver - 26 okt 2021
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen