Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote uitslaande brand in loods met bubbelbaden

Geplaatst opvrijdag 20 januari 2017 - 6:21

In Velden heeft vrijdagochtend een grote uitslaande brand gewoed in een loods met bubbelbaden aan de Krosselt.

De brand brak rond 06:15 uur uit in een loods van 20 bij 15 meter.

Opschaling
In eerste instantie werd uitgegaan van een kleine brand, maar al snel werd er opgeschaald naar een grote brand. Er kwamen drie blusvoertuigen en een waterwagen ter plekke om het vuur te bestrijden.

Overslaan
De brandweer probeerde vooral te voorkomen dat de brand oversloeg naar een caravan naast de loods. Rond 08:15 uur gaf de brandweer aan dat het vuur onder controle was. De rook die bij de brand vrijkwam ging recht omhoog, daardoor bleef de overlast voor de omgeving beperkt. Hoe de brand kon uitbreken is nog onduidelijk.

Foto: Fer Traugott

Caravan
Uiteindelijk werden door de brandweer in totaal 4 blusvoertuigen, een autoladder en 2 waterwagens ingezet. Door de felheid van de brand stortte een deel van de loods in en een van de buitenmuren viel op een leegstaande caravan van de aangrenzende camping. Deze werd hierdoor totaal vernield. Bij de brand raakte niemand gewond.

Elektriciteit
Tijdens de brand begaf ook een
stroomverdeelstation in de wijk het waardoor een tiental woningen enige uren zonder stroom kwam te zitten. Rond 8.00 was de brand onder controle en werd gestart met het slopen van de volledig uitgebrande loods en het nablussen. De brand werd door ongeveer 35 brandweermensen van verschillende korpsen bestreden. De oorzaak van de brand is niet bekend

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bosbrandje in Velden mogelijk aangestoken
Fikse brand legt koeienstal in Velden in de as
Brand Velden (5 feb 2020)
Brandweer rukt uit voor woningbrand Velden
Brand Velden (5 feb 2020)
Arrestatie na woningbrand Velden
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen