Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote uitslaande brand in flat door oververhitte friteuse

Geplaatst opmaandag 29 mei 2017 - 20:14

In de cityflat in Geleen brak maandagavond een fikse brand uit in een appartement op de vierde verdieping.

De brandweer werd even voor 20:00 uur gealarmeerd. Die ontstond door een oververhitte friteuse op het balkon. De brand was binnen drie kwartier onder controle. Een groot aantal woningen werd uit voorzorg geëvacueerd. Vanwege de vele rook die bij de brand vrijkwam werd een gedeelte van de Rijksweg tijdelijk afgesloten

Brandwonden
De bewoner van het pand waar de brand uitbrak werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij probeerde de brand te blussen, maar raakte daarbij gewond. Iemand anders werd naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsprobleem door het inademen van rook.

Opvang
Na inspectie door verhuurder Zo Wonen bleken maandagavond negen appartementen voorlopig onbewoonbaar. Voor de bewoners wordt elders tijdelijk onderdak gezocht. Alle andere bewoners konden weer naar huis.

Foto: Rob van Hommelen
Foto: Manuel den Braber
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand Chemelot 16 juli 2015
Brand op bouwketenpark op Chemelot-terrein in Geleen
Brand Chemelot 30 september 2015
Kelderbrand in kunstmestfabriek op Chemelot-terrein
Grote uitslaande brand in Geleen
Veel roetschade in woning Geleen na keukenbrand
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten