Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote uitslaande brand in dak woning Rimburg

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 5:10

In een woning in de Landgraafse kern Rimburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een hevige brand gewoed.

Het vuur brak rond 04.30 uur uit in het dak van een pand aan de Brugstraat, vlakbij de Duitse grens.

Assistentie
Brandweerwagens uit de regio werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen. Ook de politie en een ambulance kwamen ter plekke om uit te helpen. Omdat de bewoners opgevangen moesten worden, schaalde de brandweer al vrij snel op naar een zogenoemde Grip 1-brand.

Bewoner veilig
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoonster zelfstandig naar buiten kon komen en in veiligheid is. Aangrenzende woningen zijn voor de zekerheid ontruimd. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar andere woningen, maar konden niet voorkomen dat een aangrenzend pand toch schade opliep.

Vervangend onderkomen
De bewoners werden opgevangen in een café in de straat. Voor tien van hen moest vervangend onderkomen geregeld worden, omdat ze die nacht niet terug naar huis konden. Het pand waar de brand woedde, liep dusdanig grote schade op dat het voorlopig onbewoonbaar is verklaard. De woordvoerder laat weten dat niemand gewond is geraakt.

Schoorsteen
Eerder op de avond moest de brandweer ook al uitrukken naar hetzelfde adres voor een schoorsteenbrand. Het is nog niet duidelijk of de brand van zondagnacht met die schoorsteenbrand te maken heeft. "Dat zoeken we nog uit", laat de woordvoerder weten. "Toen we eerder op de avond voor de schoorsteen uitrukten, hebben collega's gecontroleerd of het vuur uit was. Dat was het geval. We moeten nu onderzoeken of beide branden in relatie staan."

Brandmeester
Rond 05.40 uur werd het sein brandmeester gegeven en konden de overige mensen weer naar huis. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet duidelijk.

Foto: Track '88

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen