Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote uitslaande brand in dak woning Rimburg

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 5:10

In een woning in de Landgraafse kern Rimburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een hevige brand gewoed.

Het vuur brak rond 04.30 uur uit in het dak van een pand aan de Brugstraat, vlakbij de Duitse grens.

Assistentie
Brandweerwagens uit de regio werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen. Ook de politie en een ambulance kwamen ter plekke om uit te helpen. Omdat de bewoners opgevangen moesten worden, schaalde de brandweer al vrij snel op naar een zogenoemde Grip 1-brand.

Bewoner veilig
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoonster zelfstandig naar buiten kon komen en in veiligheid is. Aangrenzende woningen zijn voor de zekerheid ontruimd. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar andere woningen, maar konden niet voorkomen dat een aangrenzend pand toch schade opliep.

Vervangend onderkomen
De bewoners werden opgevangen in een café in de straat. Voor tien van hen moest vervangend onderkomen geregeld worden, omdat ze die nacht niet terug naar huis konden. Het pand waar de brand woedde, liep dusdanig grote schade op dat het voorlopig onbewoonbaar is verklaard. De woordvoerder laat weten dat niemand gewond is geraakt.

Schoorsteen
Eerder op de avond moest de brandweer ook al uitrukken naar hetzelfde adres voor een schoorsteenbrand. Het is nog niet duidelijk of de brand van zondagnacht met die schoorsteenbrand te maken heeft. "Dat zoeken we nog uit", laat de woordvoerder weten. "Toen we eerder op de avond voor de schoorsteen uitrukten, hebben collega's gecontroleerd of het vuur uit was. Dat was het geval. We moeten nu onderzoeken of beide branden in relatie staan."

Brandmeester
Rond 05.40 uur werd het sein brandmeester gegeven en konden de overige mensen weer naar huis. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet duidelijk.

Foto: Track '88

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen