Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote uitslaande brand in dak woning Rimburg

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 5:10

In een woning in de Landgraafse kern Rimburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een hevige brand gewoed.

Het vuur brak rond 04.30 uur uit in het dak van een pand aan de Brugstraat, vlakbij de Duitse grens.

Assistentie
Brandweerwagens uit de regio werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen. Ook de politie en een ambulance kwamen ter plekke om uit te helpen. Omdat de bewoners opgevangen moesten worden, schaalde de brandweer al vrij snel op naar een zogenoemde Grip 1-brand.

Bewoner veilig
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoonster zelfstandig naar buiten kon komen en in veiligheid is. Aangrenzende woningen zijn voor de zekerheid ontruimd. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar andere woningen, maar konden niet voorkomen dat een aangrenzend pand toch schade opliep.

Vervangend onderkomen
De bewoners werden opgevangen in een café in de straat. Voor tien van hen moest vervangend onderkomen geregeld worden, omdat ze die nacht niet terug naar huis konden. Het pand waar de brand woedde, liep dusdanig grote schade op dat het voorlopig onbewoonbaar is verklaard. De woordvoerder laat weten dat niemand gewond is geraakt.

Schoorsteen
Eerder op de avond moest de brandweer ook al uitrukken naar hetzelfde adres voor een schoorsteenbrand. Het is nog niet duidelijk of de brand van zondagnacht met die schoorsteenbrand te maken heeft. "Dat zoeken we nog uit", laat de woordvoerder weten. "Toen we eerder op de avond voor de schoorsteen uitrukten, hebben collega's gecontroleerd of het vuur uit was. Dat was het geval. We moeten nu onderzoeken of beide branden in relatie staan."

Brandmeester
Rond 05.40 uur werd het sein brandmeester gegeven en konden de overige mensen weer naar huis. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet duidelijk.

Foto: Track '88

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen