Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 18:04

De grote stroomstoring in Zuid-Limburg is voorbij.

Alle getroffen aansluitingen in Zuid-Limburg hebben sinds 17:55 uur weer stroom.

Kwart miljoen mensen
Ruim 100.000 huishoudens in het zuiden van onze provincie werden maandag aan het eind van de middag getroffen door een grote stroomstoring. Daarbij ging het om de gemeenten Sittard-Geleen, Kerkrade, Hoensbroek, Valkenburg, Landgraaf, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Voerendaal en Vaals. Naar schatting zaten ruim een kwart miljoen mensen ongeveer een uur zonder stroom.

Lees ook: Honderdduizend huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom

Hoogspanningsnet
De oorzaak van de storing ligt in het hoogspanningsnet, bevestigt beheerder Tennet. De storing ontstond door kortsluiting na werkzaamheden in het hoogspanningsstation in de wijk Terwinselen in Kerkrade.

Chemelot
Door de stroomstoring viel ook een aantal fabrieken op industriepark Chemelot in Geleen uit. Wat daar de exacte gevolgen van zijn, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgen op koude winterdagen toch niet zonder stroom
stroom stroomstoring
Mogelijk miljoen euro schade voor Chemelot na stroomstoring
Chemelot legt geen claim neer bij TenneT na stroomstoring
stroom elektriciteit hoogspanningsmast hoogspanning
Zonneparken zetten druk op Limburgs stroomnet
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen