Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 18:04

De grote stroomstoring in Zuid-Limburg is voorbij.

Alle getroffen aansluitingen in Zuid-Limburg hebben sinds 17:55 uur weer stroom.

Kwart miljoen mensen
Ruim 100.000 huishoudens in het zuiden van onze provincie werden maandag aan het eind van de middag getroffen door een grote stroomstoring. Daarbij ging het om de gemeenten Sittard-Geleen, Kerkrade, Hoensbroek, Valkenburg, Landgraaf, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Voerendaal en Vaals. Naar schatting zaten ruim een kwart miljoen mensen ongeveer een uur zonder stroom.

Lees ook: Honderdduizend huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom

Hoogspanningsnet
De oorzaak van de storing ligt in het hoogspanningsnet, bevestigt beheerder Tennet. De storing ontstond door kortsluiting na werkzaamheden in het hoogspanningsstation in de wijk Terwinselen in Kerkrade.

Chemelot
Door de stroomstoring viel ook een aantal fabrieken op industriepark Chemelot in Geleen uit. Wat daar de exacte gevolgen van zijn, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgen op koude winterdagen toch niet zonder stroom
stroom stroomstoring
Mogelijk miljoen euro schade voor Chemelot na stroomstoring
Chemelot legt geen claim neer bij TenneT na stroomstoring
stroom elektriciteit hoogspanningsmast hoogspanning
Zonneparken zetten druk op Limburgs stroomnet
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen