Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote stroomstoring Heuvelland na drie uur opgelost

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 12:17

Een groot deel van het Heuvelland heeft woensdagmiddag te kampen gehad met een stroomstoring.

Volgens netbeheerder Enexis werden bijna 30.000 huishoudens getroffen in het gebied tussen Valkenburg, Mheer, Vaals en Voerendaal. De stroom viel rond het middaguur uit en was rond 14.45 uur weer hersteld.

Oplossen
Er zou volgens Enexis een transformator zijn uitgevallen in Schoonbron. Daardoor kwamen niet alleen huizen zonder stroom te zitten, maar vielen ook zendmasten van telefonie en radio uit. Daardoor konden mensen in het gebied ook niet bellen of radio luisteren. "Die zendmasten hebben een accu voor noodstroom, maar als die ook leeg is, dan valt het signaal weg", legt een woordvoerder van Enexis uit.

Telefoon
Door de storing viel onder meer het netwerk van providers T-Mobile, Ben en Tele2 weg. Die problemen zijn grotendeels hersteld, maar nog niet helemaal, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. "We ondervinden nog aan één zendmast problemen. We werken aan een oplossing om ook deze weer operatief te krijgen."

Noodstroom
Ook verkeerslichten in het Heuvelland waren door de stroomstoring uitgevallen. Verzorgings-en verpleeghuizen hebben geen last gehad van de storing. Die hebben allemaal een noodstroomvoorziening, liet de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten. De oorzaak van de storing wordt nog steeds onderzocht. "Dan kunnen we dit soort storingen in de toekomst hopelijk voorkomen", legt de woordvoerder uit.

Stroom
In principe zouden alle 30.000 huishoudens weer stroom moeten hebben. Mensen die onverhoopt nog geen elektriciteit in huis hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met Enexis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen