Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote storing: binnenstad Maastricht zonder stroom

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:37

De Maastrichtse binnenstad is woensdag getroffen door een grote stroomstoring.

Rond 17:20 uur ging het mis. Op dat moment zaten volgens netbeheerder Enexis 4715 huishoudens zonder stroom. Omstreeks 19:00 uur was de problematiek volledig verholpen.

Oorzaak
Volgens een woordvoerder van Enexis blijkt het om een spontane storing te gaan en werd deze dus niet veroorzaakt door werkzaamheden. Vrijwel het hele stadscentrum, tot aan pakweg het Onze Lieve Vrouweplein, werd het slachtoffer van de stroomstoring. Dat gold ook voor wijken als Bosscherveld en het Sphinxkwartier.

Winkels dicht
Ook veel winkeliers en horeca-ondernemers ondervonden grote hinder van de storing. Een groot aantal van hen moest de onderneming sluiten, onder meer omdat alarmsystemen niet werkten.

Liftopsluitingen
Ook waren er veel meldingen van liftopsluitingen en pinautomaten die dienst weigerden. Bovendien werd bioscoop Pathé ontruimd.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen