Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote storing: binnenstad Maastricht zonder stroom

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:37

De Maastrichtse binnenstad is woensdag getroffen door een grote stroomstoring.

Rond 17:20 uur ging het mis. Op dat moment zaten volgens netbeheerder Enexis 4715 huishoudens zonder stroom. Omstreeks 19:00 uur was de problematiek volledig verholpen.

Oorzaak
Volgens een woordvoerder van Enexis blijkt het om een spontane storing te gaan en werd deze dus niet veroorzaakt door werkzaamheden. Vrijwel het hele stadscentrum, tot aan pakweg het Onze Lieve Vrouweplein, werd het slachtoffer van de stroomstoring. Dat gold ook voor wijken als Bosscherveld en het Sphinxkwartier.

Winkels dicht
Ook veel winkeliers en horeca-ondernemers ondervonden grote hinder van de storing. Een groot aantal van hen moest de onderneming sluiten, onder meer omdat alarmsystemen niet werkten.

Liftopsluitingen
Ook waren er veel meldingen van liftopsluitingen en pinautomaten die dienst weigerden. Bovendien werd bioscoop Pathé ontruimd.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts